Ali ste pripravljeni na začetek ogrevalne sezone?

Ali veste da delovne ure, ki jih na leto opravi ogrevalna naprava, ustrezajo delovnim uram avtomobilskega motorja pri prevoženih 100.000 kilometrih? Zato je potrebno za dolgo in zanesljivo delovanje sistema njegovo redno vzdrževanje.

Kaj je pri servisu gorilnikov najpomembnejše?

Najpomembnejše je temeljito čiščenje in servis oljnega ali plinskega gorilnika, ki ga je potrebno opraviti enkrat na leto, najboljše po kurilni sezoni, lahko pa tudi sedaj, pred njo. Pravilno vzdrževan gorilnik na oljnih in plinskih kotlih zagotavlja brezhibno delovanje, kar pomeni čisto izgorevanje, rezultat pa so manjša poraba goriva, manjša količina nesnag, ki se med delovanjem nabirajo na stenah kotla in daljša življenjska doba gorilnika. Tako so lahko izpolnjeni pogoji, v katerih bo delovanje oljnega ali plinskega gorilnika kar najboljše. Poleg tega s čistim izgorevanjem zagotovimo, da sta vsebnosti ogljikovega monoksida in ogljikovega dioksida v mejah dovoljenega, izstopna temperatura dimnih plinov pa ne presega 170 stopinj Celzija. Manj dimnih plinov in njihova nižja temperatura pa pomeni tudi manjše onesnaževanje ozračja.

Kaj natančno je treba narediti na gorilniku pred novo kurilno sezono?

Gorilec je treba dobro očistiti prahu, kar naredimo s posebnim sesalcem. Potem pa je treba pri oljnem gorilniku zamenjati razpršilno šobo, pregledati vžigalne elektrode, očistiti filter v oljni črpalki, zamenjati filter v glavnem oljnem lončku in na koncu v dimniku izvesti meritev izkoristka kotla. Plinski gorilnik je treba ravno tako dobro očistiti nečistoč, pregledati vžigalno in ionizacijsko elektrodo, preveriti primarni in sekundarni tlak plina, s posebnim detektorjem preveriti tesnost plina, pregledati prehodnost dimnika in prezračevalnih kanalov ter prezračevanje prostora v katerem je plinski kotel. Na koncu pa seveda izmeriti vrednosti posameznih plinov v dimniku in jih nastaviti na najboljše vrednosti.

Servis in nastavitev vseh vrst gorilnikov

Če Vaš gorilnik ne deluje kot bi moral pa naj bo to oljni ali plinski, v najkrajšem možnem roku poskrbimo, da odpravimo napako.

Za vse dodatne informacije in naročila smo Vam dosegljivi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in telefonski številki 031 604 161.

 

 

Povpraševanje

Email:
Tema:
Sporočilo:
Koliko je 29-19

Kontaktirajte nas

T: 031 604 161

E: info@emv-vrscaj.si